Ons MVP pompsysteem
30 May 2024

Read this post in English

 

MVP heeft een verscheidenheid aan pompen in een breed scala aan configuraties. De meeste pompsystemen zijn gebaseerd op een “dubbelwerkende zuigerpomp”. Een dubbelwerkende zuigerpomp is een pomp met twee kogels die materiaal levert bij zowel de opwaartse als neerwaartse slag. Ze worden aangedreven door een luchtmotor waarvan er verschillende maten zijn. Er zijn drie basisafmetingen van harspompen; Gelcoat – systemen met lagere output, toepassing met gelcoat, Chopper / Standard – output in het middenbereik, meestal gebruikt voor chopper- en wet-outsystemen en High Volume – chopper-systemen met hoog volume en speciale of automatische apparatuur.

Elk van deze pompen heeft een bijbehorende katalysatorpomp die is bevestigd door een aandrijfkoppeling. De katalysatorpompen werken volgens dezelfde principes als de harspomp, maar worden aangedreven door een koppeling die aan de harspomp is bevestigd. De katalysatorpomp en harspomp hebben een vaste verhouding tot elkaar, doordat ze samen bewegen en een bepaalde hoeveelheid hars pompen. Dit brengt ons bij een van de belangrijkste principes, aangezien de katalysatorpomp is bevestigd aan en wordt aangedreven door de harspomp, kunt u nooit meer van het ene onderdeel krijgen en minder van het andere. De katalysatorpomp kan niet zelfstandig draaien en meer katalysator pompen; je kunt alleen een probleem hebben met de harspomp die minder hars kan afgeven. Hetzelfde geldt voor de katalysator.

Opmerking: Met het UPS (Ultra Proportioning System) wanneer de harspomp omhoog staat, staat de katalysatorpomp omlaag, wat betekent dat wanneer de harspomp omhoog gaat, de katalysatorpomp naar beneden gaat.

blank

Opwaartse slag: De zuigercups sluiten af ​​op de cilinderwand, de zuigerbehuizing kogel dicht af in zijn zitting; alles boven het zuigerlichaam wordt naar buiten geduwd. Onder de zuiger ontstaat een vacuüm en wordt nieuw materiaal aangezogen.

1. Kogelafdichtingen van het zuigerhuis dwingen al het materiaal boven de zuiger uit de pomp.

2. De bal van de inlaat komt uit zijn zitting en nieuw materiaal wordt in de pompcilinder gezogen.

blank
blank

NEERWAARTSE SLAG: De neerwaartse slag is de verplaatsingsslag, wat betekent dat het materiaal in de cilinder wordt verplaatst door de zuigerstang en uit de pomp wordt gedwongen. De kogelzittingen van het inlaatlichaam verzegelen de cilinder die het materiaal omhoog en uit de pomp dwingt. De kogel van de zuiger komt van zijn zitting en laat materiaal door de zuiger en uit de pomp stromen.

1. De kogel van de zuiger komt van zijn zitting en laat materiaal uit de pomp stromen.

2. De kogelzittingen van de inlaat sluiten de pompcilinder af en dwingen materiaal door de zuiger en uit de pomp.