Hoe wordt glasvezel gespoten
31 October 2023

Read this post in English

 

Wij hebben de oplossingen je te helpen om een precieze verhouding te bereiken voor een nauwkeurige toepassing van glasvezel. De toepassing van glasvezel breidt zich uit over vele industrieën over de hele wereld, zoals de scheepvaart, zwembad/bad, recreatievoertuigen en meer.

Glasvezel spuiten – Voordelen van monitoringmateriaal:

Er zijn aanzienlijke kosten verbonden aan het kopen van productiematerialen voor het spuiten van glasvezel. Om ervoor te zorgen dat je niet meer kosten toevoegt dan nodig is, is het belangrijk om een efficiënte methode te hebben om verspilling te verminderen. De oplossing is materiaalmonitoring.

Het katalysatoralarm helpt u elke keer een nauwkeurige mengverhouding te bereiken om verspilling te verminderen, de kosten onder controle te houden en onderdelen van hogere kwaliteit te maken. Het wordt ook geleverd met een lijst met voordelen die dit proces eenvoudiger maken. Het katalysatoralarm:

 • Waarschuwt de operator met visuele en hoorbare indicatoren
 • Zorgt voor voldoende katalysatorstroom van het systeem naar het pistool en helpt bij het creëren van de perfecte mengverhouding
 • Uitgerust met innovatieve sensorontwerpmaatregelen om vals alarm te voorkomen, en het kan met alle mengverhoudingen werken.

Het katalysatoralarm heeft ook ingebouwde maatregelen. Als de katalysator om wat voor reden dan ook faalt, zal het alarm dit probleem specificeren door u te laten weten of er sprake is van een stroomonderbreking, opengelaten recirculatie of overdruk. Deze functie is geweldig voor operators, omdat dit het diagnosticeren en corrigeren van fouten vergemakkelijkt.

We bieden ook andere materiaalmonitors aan om de hoeveelheid hars en / of glasvezel die op het onderdeel zit te meten. Kortom, materiaalmonitoring maakt het gemakkelijker om nieuwe en bestaande medewerkers op te leiden door consistente toepassingsverhoudingen in te stellen. Onze technologie verminderd het giswerk, zodat operators met vertrouwen elk onderdeel kunnen maken met de juiste kwaliteit en specificaties die zijn vastgelegd. Met het katalysatoralarm en de CB-8000 materiaalmonitor kan je een consistent onderdeel maken bij elke nieuwe toepassing.

Glasvezel spuiten – Voordelen van het omzetten van handmatige lay-up:

Door gebruik te maken van de spuitapparatuur profiteer je van een grotere efficiëntie, snellere productietijden en onderdelen van hogere kwaliteit.

Spuiten, of chopperen, is een open mal proces waarbij hars en glasvezel op een herbruikbare mal worden gespoten. Het proces is vergelijkbaar met het handopleg proces. Er wordt eerst een losmiddel op de mal aangebracht, gevolgd door een laag gelcoat. Zodra de gelcoat uithardt, kan een chopsysteem worden gebruikt om het vezelharsmengsel op het oppervlak van de mal aan te brengen. Nadat het materiaal op de mal is gespoten, kunnen borstels of rollers worden gebruikt om het oppervlak glad te maken. Als het materiaal eenmaal is uitgehard, wordt het onderdeel ten slotte uit de mal verwijderd. De mal kan nu gebruikt worden voor het volgende onderdeel. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het omzetten naar de spuit-methode:

 • Materiaalbesparing: Veel bedrijven merken dat het handmatig mengen van materialen in een emmer ertoe leidt dat overtollig materiaal wordt weggegooid of dat de mengverhoudingen onnauwkeurig zijn.Door gebruik te maken van een mix/metersysteem, gebruik je alleen de hoeveelheid materiaal die nodig is om de onderdelen te bouwen en bespaar je nog meer.
 • Tijdbesparing: Met een mix/meter-oplossing kan je erop vertrouwen dat het pompsysteem de exacte verhoudingen van de benodigde materialen levert. Dit vermindert de tijd en het intensieve proces van het afwegen van de materialen en het met de hand mengen ervan, en het vervolgens het haasten om de mal te krijgen. Dit verminderd de kans op menselijke fouten als niet de juiste hoeveelheden gemengd zijn of niet alles gedaan krijgt voordat het materiaal begint uit te harden.
 • Bestrijding van tekorten aan arbeidskrachten: Door gebruik te maken van de mix/meter-oplossing kunt u de beschikbare arbeid maximaliseren. In plaats van van mensen te eisen dat ze materialen afmeten en bijhouden wat op de mal nodig is, regelt de technologie van de machine dit. Besteed die arbeid opnieuw aan een ander deel van het proces, zodat de producten sneller en efficiënter uitgevoerd kunnen worden. We bieden volledig geautomatiseerde oplossingen om tekorten aan arbeidskrachten te helpen bestrijden.

Overstappen van hand lay-up zal een uiterst voordelige overgang zijn bij het spuiten van glasvezel.

Glasvezel spuiten – Choppermotor en ventilatorpatroon instellen:

Laten we eens kijken naar onze VRC-1000 Chopper met een Talon Gun. Hier vindt u uitgebreide informatie over de beste aanpak voor aanpassingen, instellingen en onderhoud:

 • Afstelling van het meswiel: Gebruik een stuk gereedschap om de buitenste moer los te draaien en kijk dan aan de achterkant waar een eivormig onderdeel zit. Pas het deel aan waar het bladwiel in de band komt en ze elkaar nauwelijks mogen raken. Naarmate de dag verstrijkt, zal je deze aanpassing willen behouden, zodat een goede consistentie op de mal behoudt.
blank
 • Het tussenlager en de excentrische moer afstellen: Het tussenlager is ontworpen om het haksel in de hakselaar te houden. De blokkering moet meedraaien met de spanning van de laag, en moet ervoor zorgen dat deze niet te strak wordt aangedraaid. De excentrische moer moet ook zo worden afgesteld dat hij met de spanning van de laag meedraait.
blank
 • Bandenstijlen: We hebben drie verschillende opties: witte band, zwarte band en blauwe band. Alle banden lijken relatief op elkaar, maar houd er rekening mee dat de blauw band een hardere terameter is.
blank
 • De motor: Het volume van de motor kan worden aangepast door de luchtdemper leeg te laten lopen. Een ander deel van de motor wordt een spruitstukblok genoemd. Het blok heeft twee controllers; de luchtregelaar en de snelheidsregelaar. De luchtbediening moet helemaal naar binnen worden gedraaid, één slag naar achteren worden gedraaid en worden vergrendeld. De snelheidsregelaar kan op elk moment worden aangepast door deze in of uit te trekken. Weg van het spruitstukblok bevindt zich een afsluitklep. Je kunt de klep naar achteren schuiven en zo wordt je chopper motor uitgeschakeld terwijl je je pistool gebruikt. Andersom kun je de klep naar voren trekken en de chopper motor start. Een belangrijk punt bij het onderhouden van uw chopper motor is het twee tot drie keer per dag oliën. Om olie in uw motor te doseren, haalt u de snelheidsregelaar eruit, doet u er twee druppels in en plaatst u de snelheidsregelaar weer terug.
blank

We gaan verder met het creëren van een goed waaierpatroon.

blank
 • Zorg ervoor dat u het filter verwijdert als u een filament gebruikt. Jouw pompdruk, glasvezel verspreiding en jouw spuittip bepalen een ultiem waaierpatroon. Als je merkt dat het glas wegvliegt, kijk dan eerst naar je glasverspreiding en zorg ervoor dat je pompdruk ergens tussen de 18 en 27 kilo ligt. Zorg er altijd voor dat de verspreiding in het midden uitgelijnd is met de spuittip.
 • Het selecteren van het juiste proces en de juiste apparatuur is van cruciaal belang voor de productie. Zorg ervoor dat de juiste apparatuur gebruikt wordt om exacte materiaalverhoudingen te leveren die een afwerking van wereldklasse voor de producten opleveren.
 • De gelcoat-spuitapparatuur is ontwikkeld om veel kwaliteitsproblemen te corrigeren, zoals porositeit, pre-release, post-curing, scheurvorming en inconsistente dikte. Met een verschil tussen katalysator en hars van minder dan één procent levert het Patriot Gelcoat-systeem toonaangevende precisie en nauwkeurigheid. Slijtvaste componenten en zelfherstellende afdichtingen zorgen ervoor dat het systeem langere tijd kan werken.

De Talon Gun is een eenvoudig, lichtgewicht gelcoatspuitpistool, dat verkrijgbaar is in zowel interne als externe mengconfiguraties. Ook hebben wij accessoires om uw materialen goed spuitklaar te maken.

 • Het is ideaal om gelcoat te spuiten vanaf 18 graden Celsius. Wij bieden verwarmingstoestellen om u te helpen de juiste temperatuur te behouden.
 • Roeren is ook van cruciaal belang om een goede consistentie van uw gelcoat te garanderen. Uiteraard hebben wij ook roerwerken om dit proces te ondersteunen.

Glasvezel spuiten – Werken met vulstoffen:

Het is belangrijk op te merken dat vulmiddel als schuurmiddel werkt en extra slijtage aan de apparatuur veroorzaakt. Kogels, zittingen en cilinders zijn allemaal onderdelen van het systeem die vaak worden aangetast door vulmiddel.

Het Patriot-systeem maakt geen gebruik van een cilinder, waardoor het systeem ideaal is voor productie met grote volumes vulmiddel en het risico op schade wordt vermeden.

Applicators en spuitpistolen

We hebben ook gespecialiseerde pistolen die zijn uitgerust voor gebruik met vulmiddel, zoals ons Talon-pistool met een roestvrijstalen kop. Bij gebruik van vulmiddel moet het filter in het vulhuis worden verwijderd. Wij raden aan een extern filter te gebruiken of het filter te vervangen door een mandzeef of een draadfilter om het op te vangen. Het opvangen van grote deeltjes verkleint de kans op onmiddellijk falen van een pistool of pomp.

*Magnum Venus Products. (2023, Maart 02). How to Spray Fiberglass. Opgehaald van Magnum Venus Products: https://www.mvpind.com/how-to-spray-fiberglass/