Een geautomatiseerde toevoeging aan het bedrijf
26 February 2024

Read this post in English

 

Deze spuitrobot werkt samen met jouw personeel

Het productieproces komt steeds meer onder druk te staan. We merken dat technisch personeel steeds moeilijker is te vinden, waardoor er een grote druk ontstaat op het huidige technische personeel. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de huidige druk op het personeel naar beneden gaat? En, hoe kunnen we ervoor zorgen dat toch de snelheid van het productieproces omhoog gaat? Ons antwoord: Onze spuitrobot!

Schedule an appointment

blank
blank
blank

Onze robot is geen vervanger van het personeel

Vaak ontstaat er verwarring bij de aanschaf van een robot. Er komt namelijk vaak ter sprake of de robot een vervanger is van het personeel?! Ons antwoord daarop: NEE! Dat willen wij niet en dat kan ook niet!

Technisch personeel bij een bedrijf is ontzettend belangrijk. Zij bezitten de kennis van het produceren van de producten. Die mensen moet je dus helemaal niet willen vervangen. Daarom streven wij naar een toekomst waar het personeel samen gaat werken met een robot! Een robot kan heel veel zelf, maar zal toch altijd nog bediend moeten worden door een personeelslid.

blank

Altijd een samenwerking op de werkvloer

Tijdens het productieproces ben je al gauw met meerdere mensen aan meerdere dingen tegelijk bezig. En dat bij één product! Iets wat met het afnemende technisch personeel problemen op kan leveren. Door een robot aan te schaffen los je dit probleem op. De robot begint bijv. met glas/hars spuiten, het personeelslid kan dit direct erachteraan gaan uitrollen.

Dit levert dus de volgende voordelen op voor het bedrijf én het personeel:

  • Er wordt tijd gewonnen, zodat er aan andere dingen van het productieproces gewerkt kan worden
  • Hierdoor kan er ook meer aandacht gegeven worden aan de andere werkzaamheden van het productieproces
  • De werkdruk neemt af, terwijl er dezelfde (of misschien zelfs een betere) productie gedraaid wordt
blank
blank

De robot heeft veel verschillende mogelijkheden

Onze robot kan geprogrammeerd worden door middel van zelflering. De zelflerende programmering is eenvoudig en praktisch, dankzij het gebruik van een ergonomische joystick. Het wordt geleverd met een industriële pc met aanraakscherm voor een praktisch en intuïtief beheer van alle functies van de machine. De robot kan met verschillende armlengtes worden geproduceerd, die zijn gebouwd met zeer lichte maar sterke materialen en zijn pneumatisch uitgebalanceerd om een hoge manoeuvreerbaarheid te bereiken tijdens de programmeerfase. Daarnaast kan het worden geïntegreerd met meerdere automatische apparaten, zoals bijv. een station-carrouselsysteem.

→ Hier staat nog meer informatie

blank

Onze robot is het middel, maar het doel is jouw bedrijfsefficiëntie

Dan rest voor jou nog alleen de vraag: Hoe nu verder? Ook daar hebben wij een antwoord op.
Wij willen dat onze robot helpt bij een efficiënter bedrijfsproces. Daarom komen wij graag bij jou langs om alle mogelijkheden en opties met je door te spreken. Denk bijv. aan: Wil je glas/hars met de robot spuiten? Heb je een carrouselsysteem nodig? Wat is de beste plek van de robot binnen het bedrijf? etc. Voor ieder bedrijf is dat anders. Wanneer alle mogelijkheden en opties zijn doorgesproken en goedgekeurd, start de implementatie van de robot binnen jouw productieproces. Een verandering, maar gericht op de toekomst!

Plan dus gauw een afspraak in, want met onze kennis en expertise over de robot en jouw ervaring binnen het bedrijf komen we samen tot de beste oplossing.

Plan een afspraak in