7 redenen waarom je een pompsysteem moet huren
31 January 2024

Read this post in English

 

Vaak staan bedrijven voor de keuze: een pompsysteem aanschaffen of toch beter huren? Het is een veelvoorkomende vraag wanneer er specifiek materieel nodig is voor een project, en deze keuze kan aanzienlijke gevolgen hebben voor een bedrijf. Als je wilt begrijpen waarom huren wellicht de beste optie is, ontdek dan de voordelen van het huren van materiaal hier.

1. Prijs

Een van de meest voorkomende redenen om een pompsysteem te huren in plaats van te kopen, heeft te maken met de kosten. De aanschaf van een pompsysteem kan al snel oplopen tot €10.000. Als je ervoor kiest om een pompsysteem te huren, betaal je alleen voor de periode dat je het systeem daadwerkelijk nodig hebt. Dit is goed nieuws voor je portemonnee!

2. Flexibiliteit

Elke klus is vaak uniek. In sommige gevallen heb je wellicht tijdelijk een extra pompsysteem nodig. Ga je dan over tot de aankoop van een pompsysteem? Nee, natuurlijk niet! Het zou namelijk zonde zijn om een machine aan te schaffen die het grootste deel van het jaar niet gebruikt wordt. Om te voorkomen dat je verschillende pompsystemen moet aanschaffen, is het verstandiger om op dat moment het meest geschikte systeem te huren voor de specifieke klus die je moet uitvoeren.

3. Snelheid

Heb je dringend een pompsysteem nodig? Als je ervoor kiest om er een te huren, is dat snel mogelijk. In het geval van een aankoop moet je rekening houden met de levertijd. Dus als snelheid essentieel is, is het verstandig om een pompsysteem te huren.

4. Altijd een pompsysteem in een goede conditie

Als je ervoor kiest om een pompsysteem te huren, kun je erop vertrouwen dat je altijd met een pomp werkt die in goede staat verkeert. Verhuurders leveren immers geen versleten of slecht onderhouden pompen aan hun klanten. Hiermee belanden we bij de volgende reden om een machine te huren: geen zorgen over onderhoud.

5. Onderhoud

Dat je helemaal geen onderhoud moet uitvoeren aan je huurmachine, is niet helemaal waar. Dagelijks onderhoud moet uitgevoerd worden om ervoor te zorgen dat de pomp soepel blijft draaien. Dit omvat bijvoorbeeld dagelijkse opstart- en afsluitprocedures. Echter, het grotere onderhoud aan de pomp wordt je bespaard wanneer je deze huurt. Dat betekent minder inspanning en lagere kosten!

6. Advies en service op maat

Het verhuren van composieten pompsystemen is een vak apart! Wij zijn echte experts en bieden deskundig advies over welke pomp het meest geschikt is voor jouw project, inclusief alle benodigdheden. We staan altijd klaar om met je mee te denken en zorgen ervoor dat de pomp op de gewenste locatie wordt bezorgd. Mocht er onverhoopt iets defect raken, dan zorgen we voor reparatie ter plaatse of vervangen we de pomp.

7. Huren is duurzaam

Door te huren heb je altijd op het juiste moment toegang tot de juiste pomp. Zodra je de pomp niet meer nodig hebt, kan iemand anders er gebruik van maken. Hiermee lever je een bijdrage aan een duurzame deeleconomie. Samen hebben we minder pompsystemen nodig, en de systemen die worden verhuurd, worden optimaal benut.

Dus als je denkt aan je portemonnee, flexibel en duurzaam wilt zijn en geen tijd hebt voor onderhoud dan hoef je niet langer na te denken: ga geen composieten pompsysteem kopen, maar huren! Wij helpen je graag de beste systemen te vinden voor jouw klus.